Ved at vedligeholde din bil korrekt kan du spare rigtig mange penge og sørge for, at din bil kører, som den skal i mange år frem. De fleste ønsker, at bilen kan starte og køre sikkert hver eneste dag. Mange er dybt afhængige af deres bil. Ved optimal vedligeholdelse vil du kunne se frem til at opnå den bedst mulige pris for bilen, hvis du ønsker at sælge den på et tidspunkt.

Dette kan du gøre selv

Som bilejer kan du klare meget af vedligeholdelsen selv. Dette er gratis og nemt, hvis blot du ved, hvad du skal lave.

For det første er det en god ide at vaske din bil en gang om måneden, så snavs, salt og andet bliver fjernet fra bilens overflade. At vaske den oftere kan slide unødvendigt på bilen og belaster også miljøet.

Olien er også vigtig at tjekke for, at motoren har de optimale betingelser. Det skal typisk ske for hver 1000. km og hvis bilen mangler olie skal du fylde på med samme type olie, som allerede er i bilen.

Husk også at tjekke bilens lygter engang imellem, da eksempelvis manglende lys i baglygterne kan få fatale følger i mørke. Det kan også koste dig bøder ikke at have styr på lygterne. Samtidig med lygterne kan du også lige tjekke dæktrykket, så du ikke kører på flade dæk og bruger meget mere brændstof end nødvendigt.

 

Det bør du overlade til en mekaniker

Det allervigtigste i vedligeholdelsen af din bil er at overholde serviceaftalen. Dette er typisk én gang årligt. Hvis du ikke gør, frafalder garantien og det kan blive meget dyrt, hvis der opstår pludselige skader eller uheld.

Herudover bør du lade en sagkyndig skifte hjulene, så de passer til årstiden, så du kan køre sikkert – særligt i glat føre.

[rating_form id=”1″]