Hvis du er boligejer, så er der næppe noget mere kedeligt end at skulle op for at rense dine tagrender, det er beskidt, det er besværligt, det tager tid, og du vil med garanti gerne slippe for selv at skulle klare det, og det er der råd for, for du kan få andre til at gøre det for dig.

Tagrender er ellers noget af det der har en lang levetid, men det gør naturligvis en forskel om du holder dem rene eller ej, og om det sker løbende.

Hvis dine tagrender er gået i stykker eller er fyldte med skidt og møg, så virker de helt sikkert ikke efter hensigten, og der kan komme skader på taget, bygningen eller fundamentet.

Er nedløbsbrønden stoppet til, så kan det give oversvømmelse hvis du har kælder, er tagrenden tilstoppet, så kan du få råd i tagkonstruktionen, og hvis selve nedløbssystemet er stoppet, så kan det give sætningsskader i fundamentet.

Derfor er der god grund til at tage hånd om tagrenderne inden de bliver et problem.

Mos på tag

Du kan få klaret dine tagrender uanset hvor du bor

Det er dybest set lige meget hvor du har domicil, du kan få renset dine tagrender overalt, rensning af tagrender i Helsingør kan lade sig gøre på lige fod med rensning af tagrender i Næstved.

Fordelen for dig er at du for det første ikke behøver gøre det selv, med alle de gener du har ved det, det kan jo også godt være du er indehaver af et hus i mere end et plan, og dermed skal relativt langt op for at komme til, men det er intet problem for en professionel, der fra jorden kan nå op i 20 meters højde uden hjælpemidler.

En anden fordel for dig, er at du ikke behøver bekymre dig om skader fra overfyldte tagrender, det er nemlig noget forsikringen normalt ikke dækker, fordi det er noget man som husejer selv skal sørge for at tage hånd om, og dermed er det en form for accept af risiko.

Tagrende set fra siden

Det kan nemt vise sig at være billigere end du tror

Hvad det kommer til at koste dig, jamen det afhænger helt af de konkrete forhold på stedet, og hvor meget opgaven ender med at kræve.

Et godt bud vil være 25-40 kr. pr. meter ved et etplanshus, hvilket naturligvis er listeprisen, hvor der oven i det kan spares yderligere 10-15% hvis du tegner en fast aftale på rensning af tagrenderne, af typisk 2-4 års varighed.

Den billigste løsning af alle er helt sikkert at gøre det selv, hvilket kun kræver en stige, en lille skovl, en børste og en vandslange, og så det hårde arbejde der skal til.

Du vil formodentlig dog slippe for en del hovedpiner ved at alliere dig med en professionel, arbejdet bliver udført når der er behov for det, du behøver ikke engang være hjemme når det sker, og du får den billigste mulige løsning med en fast aftale, men valget er naturligvis dit eget.