Hvis du har fulgt bilmarkedet bare en smule i de seneste år, har du næsten utvivlsomt bemærket, hvordan biler kun er blevet mere og mere teknologisk avancerede. De har fået indbygget GPS, der kan guide dig hele vejen, og som sågar tager højde for vejarbejde og trafik på vejene. Der er ingen tvivl om, at den slags sparer os en masse værdifuld tid, som ellers ville være blevet brugt med næsen i et fysisk kort.

En bil der kører for dig

Derudover er der selvfølgelig også mange biler, der så småt er begyndt at snegle sig over med selvkørende egenskaber. Næsten enhver ny bil i dag bærer i hvert fald op til flere kameraer af en art. Det er delvist for at hjælpe dig med at bakke, men derudover vil mange biler også begynde at bremse, hvis du kommer for tæt på bilen foran og lignende. ’

Det er dog kun få biler, der for alvor kan køre selv, og det er kun på motorvejsstrækninger eller i hvert fald vejstrækninger med forholdsvist godt udsyn og lav kompleksitet. Har du ikke råd eller lyst til sådan en bil, er der dog stadig hjælp af hente. Du kan nemlig, forbavsende billigt, købe din helt egen kunstige intelligens, som let kobles til enhver billig med kameraer. Denne kan således guide dig på samme måde som en GPS, hvis bare GPS’en også havde et sæt spøgelseshænder på rattet. Det er med andre ord som om fremtidens teknologi har sneget sig ind på os, uden at vi har opdaget det. Det er dog værd at huske, at der endnu er lang vej derfra til en fuldt ud selvkørende bil, der også kan hjælpe dig gennem de snørklede, danske landeveje. Den fremtid ser nemlig ud til endnu at være mindst 10 år længere ude i fremtiden, hvis den da ikke er endnu fjernere grundet de lovgivningsmæssige forhindringer.

Skal du have computer i bilen?

Der er dog også andre muligheder for teknologi i bilen, som du kan se frem til eller sågar købe lige nu. Måske er du for eksempel bekendt med det faktum, at alle Tesla biler har en betragtelig skærm, der ikke kun fungerer som GPS. Er bilen stilsiddende, kan man for eksempel også spille spil på skærmen, der udnytter hele bilen. Hvem kan ikke forestille sig et spil, der bogstaveligt talt ryster bilen, når fare nærmer sig, eller som bruger bilens indre lys som effekter?

Det er dog kun begyndelsen for de teknologiske muligheder, du har og kan få i fremtiden i din bil. Lige pludselig virker det ikke så langt ude, at man også skulle kunne browse internettet eller sågar have en helt traditionel Windows computer i bilen. Med Windows i bilen ville alle dine muligheder være åbne. Man ville kunne gøre alt i bilen, som man kan på en computer. Der er selvfølgelig en række udfordringer i forhold til distraktioner på vejen, men i det store billede, ser det ud til, at bilmarkedet bevæger sig i den retning. Du kan altså godt glæde dig til den nye generation af biler.