Hvis din bil skal på værksted, er det vigtigt at vælge et professionelt værksted. Desværre kan det virke lettere, end det egentlig er i en storby som København. Selvom der er mange professionelle aktører, er der desværre også en del brodne kar imellem.

Derfor er det alfa og omega, at du vælger dit autoværksted i København med en vis omhu. Ellers risikerer du at aflevere din bil på et værksted, hvor de måske ikke har erfaring med dit bilmærke. Det kan også være, at stedet er notorisk kendt for at være meget langsomme til at udføre arbejdet.

Står du over for at skulle vælge et autoværksted, anbefales det at være opmærksom på de punkter, der er beskrevet herunder.

Ikke nødvendigt at vælge et autoriseret værksted

Rigtig mange tror, at det er nødvendigt at vælge et autoriseret værksted, men det er det ikke. Er der tale om en garantisag, er du naturligvis tvunget til det, men ellers er du ikke. Derfor kan du roligt udvide din søgning til også at omfatte værksteder, der ikke er autoriserede.

Hvis du føler dig mest tryg ved at vælge et autoriseret værksted, er der som sådan ikke noget forkert i dette. Du skal dog vide, at der er en risiko for, at du betaler overpris for arbejdet. Derfor anbefales det, at du også undersøger de øvrige muligheder i dit lokalområde.

Vælg ud fra erfaring med bilmærke

Du rådes til at vælge et værksted, der har stor erfaring med dit bilmærke. Det skyldes, at der faktisk kan være stor forskel på, om man udfører arbejde på en Toyota eller en Audi. Kører du i en bil fra et specielt mærke, eksempelvis Ferrari eller McLaren, er erfaring med bilmærket endnu vigtigere.

Langt de fleste værksteder skilter gerne med deres erfaring med de forskellige mærker. Kan du ikke finde information om dette på deres hjemmeside eller sociale medier, er det en god idé at forhøre dig om det.

Kig altid på anmeldelser fra andre kunder

Inden du afleverer din bil på et værksted, skal du naturligvis undersøge, hvad deres andre kunder siger om stedet. Oplever du, at hovedparten af anmeldelserne er negative, bør du genoverveje dit valg af værksted. I stedet bør du finde en aktør, der faktisk har glade og tilfredse kunder.

I denne forbindelse er det vigtigt at nævne, at intet værksted kun har glade kunder. Du skal derfor ikke lade dig afskrække af, at der er et par negative anmeldelser. Er der en overflod af dem, vil det dog typisk være en god idé at fortsætte din søgning efter et autoværksted.