Gin er en alkohol, der er kommet meget op i tiden for nyligt. Mange firmaer laver gin, der har forskellige noter som blandt andet rabarber og citrus og mulighederne for gin smage er endeløse. Derfor er det også en sjov ide at lave sin egen gin. Der er mange, der elsker smagen af gin og måske sidder du selv med en kærlighed til gin, og en god ide til en smagsvariation.

flasker med gin

Hvad skal man bruge? 

Det første man skal bruge, når man skal lave gin, er vodka. Vodka er den store bestanddel man skal bruge, fordi den udgør den neutrale alkohol, som man kan tilføje sine egne smagsnoter til. Det starter som regel med at man benytter enebær, fordi dette giver den karakteristiske ginsmag, men herefter kan man putte det i man har lyst til. Man kan finde mange ginopskrifter på nettet, hvor de giver forslag til gode sammensætninger, klik her, men du kan selvfølgelig også være kreativ, og finde på dine egne opskrifter. Herefter putter man sine smagsnoter ned i vodkaen, og derefter lader man det trække. Vodkaen skal stå i cirka 24 timer før at smagen er trængt helt ind, men man kan gøre det længere eller kortere efter, hvor kraftig man vil have smagen. 

Det færdige resultat

Når ens gin har trukket, kan man si den for at få alle de ting man har puttet i væk, og derefter har man det færdige resultat. Herefter kan man eksperimentere med, hvilke drinks der kan smage godt med den ginsmag man har valgt, og nyde at man har stået og lavet sin helt egen gin. Det kan selvfølgelig ikke kaldes rigtig gin, da det ikke er lavet på samme måde som en rigtig gin ville laves på, men det er det tætteste man kan komme på, da man ikke i Danmark må producere sin egen alkohol.