Duften af lædersæderne, nedrullede vinduer og musik på radioen. Ja, det lyder måske som en Nik og Jay-sang. Men det beskriver det sus i maven, man kan få ved at tage den første køretur i en ny bil. Der kan være flere årsager til, at man har brug for en bil, om det så er transport til arbejde eller noget andet. En ny bil er en stor investering, og derfor skal man planlægge nøje, før man skriver under på kontrakten. 

Lease en bil

Før man vælger at investere i en bil, er det en god idé at kigge sit budget efter. For ikke nok med, at bilen i sig selv kan være dyr, så følger der også forskringer, eftersyn og højst sandsynligt reparationer med. 

 

Et alternativ til køb er billeasing. Når man leaser en bil, betaler man månedligt for at have bilen. Det vil sige, at du ikke ejer bilen, men til gengæld er du heller ikke bundet af den, hvis du f.eks. kun regner med at skulle bruge den i et år til et specifikt formål. 

Bilforsikringer 

En bekostelig, men vigtig udgift, er selvfølgelig forsikringer til bilen. For det første er det et lovpligtigt krav at have en ansvarsforsikring på bilen, hvis du skulle være uheldig f.eks. at køre ind i en andens bil. Men for det andet er det godt at være dækket ind, hvis du skulle stå på den anden side, hvor din bil bliver skadet. 

 

Forsikringer som kaskoforskring, friskadedækning og glasforsikring er dermed en god idé, hvis du ikke vil stå med håret i postkassen. Der findes også forsikringer som vejhjælp og førerhjælp, hvor sidstnævnte dækker, hvis du kommer til skade under en bilulykke. 

En bil til dit behov

Vil du vælge en miljøvenlig bil? Skal du bruge bilen til arbejde? Eller skal der være plads til flere børnesæder? Det er nogle af de spørgsmål, du skal have svar på, inden du vælger bil. Heldigvis kan man prøvekøre bilerne – også hvis du leaser bilen. Så er du sikker på, at du vælger den helt rigtige.

Konklusion

Når man får sin første bil, vil man gerne være sikker på, at man vælger rigtigt. Men hvis du vælger at lease en bil, har du større råderum, fordi du ikke behøver at beholde bilen efter f.eks. 12 måneder. Leasing er særligt en god idé, hvis du også kunne forestille dig at udskifte bilen, fordi du ikke ønsker at risikere værditab.