Engelske Bulldogs er kendt for deres charmerende ydre. De er hengivne, loyale og er ofte den helt perfekte familie hund. Der er dog, som altid, nogle tanker man skal gøre sig før man går ud og køber en Engelsk Bulldog hvalp. 

      Den Engelske Bulldog er generel mild af sind og temperament. Den er god ved børn og elsker at lege. De har dog en tendens til overvægt, og kræver derfor en smule motion. Man skal dog være opmærksom på, at Engelske Bulldogs godt kan have nogle vejrtrækningsproblemer, så de må heller ikke blive overstimuleret. Hvis du er interesseret i, at læse om den Engelske Bulldogs karaktertræk kan du læse mere her.

Hvorfor den Engelske Bulldog?

Hundens charmerende ydre kommer fra dens forfædre, der var opdrættet til kamphundesport. Det betyder dog også, at hunden kan have tendens til at være stædig, hvilket der skal tages ekstra højde for under dens træning. Dog kræver hunden ikke meget arbejde, og er velegnet som familiehund. Hunden passer godt ind i den familie, der ikke har tid til meget aktivitet og pelspleje, men som bare vil gå en daglig tur med den, og passe dens pels i ny og næ. 

      Den Engelske Bulldog er meget familie orienteret, og egner sig derfor ikke godt til at være alene hjemme lang tid ad gangen. Du kan dog træne den til at vende sig til at være alene hjemme, men det frarådes at du lader den være alene over længere perioder af tid. 

      Man skal være opmærksom på, at den Engelske Bulldog godt kan blive aggressiv, hvis dens signaler ikke forstås, eller man overtræder dens grænser. Det gælder især overfor fremmede som hunden ikke kender. Dette kan dog trænes til en hvis grad og du bør måske sætte dine gæster ind i, hvornår din hund vil lege og hvornår den har brug for plads. Du kan læse mere og hundens temperament online, hvis du vil være klogere

Er du klar til hund?

Rigtig mange danskere ønsker sig en hund – og rigtig mange vælger også at føre denne drøm ud i livet. Inden du køber en hund, skal du dog være sikker på, at du er klar til ansvaret. Det er en drøm at have hund, men det er også meget arbejde. Især når hunden er hvalp.