Når man taler om leasing, så kan man skelne mellem to forskellige former for leasing. Der findes nemlig både privatleasing og leasing til erhverv. 

Hvis du overvejer om du selv, eller du og din familie, skal købe en bil, så kan det være, I skal tænke over, om det er bedre for jer at lease. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, hvorfor det er noget, I bør overveje, inden I tager det endelige valg.

Ingen økonomisk binding

Hvis du, eller du og din familie, ikke er sikker/sikre på, hvorvidt bilen skal bruges i mere end én periode, så kan det være en kæmpe fordel at lease en bil. Det er nemlig sådan med biler, at det er noget af det, der falder mest i værdi, efter man har købt det. 

Så hvis du køber en bil, men du kun skal bruge den i en periode, og du så vil sælge den videre for at tjene lidt penge, så kan det nemt være, at du faktisk kommer til at miste en masse penge på det. Det kan f.eks. være, at du skal i praktik et sted i et halvt år. Så er det en fantastisk mulighed at lease frem for at købe!

Frit valg mellem mange biler

Hvis man selv skal ud for at købe en bil, så er det klart, at man må være lidt fornuftig omkring, hvad man har råd til. Men sådan er det ikke helt, hvis man går med leasing. Det er f.eks. ikke sikkert, at du har råd til at købe en Porsche, men du har helt sikkert råd til at lease en i en periode. Så hvis du er typen, der går op i biler, så kan det også være, at privatleasing er mere tiltalende for dig.

Vil du måske også læse om carparts kan du her.

En gennemskuelig aftale

Hvis du vælger privatleasing, så kan du også være lettet over, at det er en meget gennemskuelig aftale, du bliver præstenteret for. Det kan være svært at blive klog på mange forskellige områder, hvis man skal købe en bil. 

Der er f.eks. en masse med forsikring, som det kan være bøvlet at skulle sætte sig ind i. Hvis du derimod vælger privatleasing, så kan du godt regne med, at det hele bliver lidt nemmere at forstå.

Hvordan foregår leasing?

Når man leaser en bil, så er det oftest sådan, at man kan vælge i hvor lang en periode, man gerne vil lease bilen. Når man leaser, så betaler man en månedlig ydelse for bilen, så det kan altså lidt svare til at leje en bil. Det er også lidt ligesom, når man bor i en lejlighed, som man lejer. Her er det jo heller ikke noget, man selv ejer.