Udover biler, så er enormt mange mænd interesseret i fodbold. Det er en af de mest populære sportsgrene i hele verden, og når Danmarks landshold spiller store kampe sidder hele landet spændt og følger med.

 

Dog følger mange også med i andre store turneringer, som f.eks. Europa League. Det er en af de største turneringer overhovedet på verdensplan, som samler hold fra alle nationale ligaer i Europa.

 

Hvis du gerne vil lære mere om Europa League, så er du kommet til det helt rette sted. Der er masser at lære, for Europa League har en stor historie. Hele Europa League er bygget særligt op, hvor der er en række runder inden der skal spilles den meget fornemme og storslåede Europa League finale.

 

Hele historien bag den legendariske Europa League

På siden kan du læse en masse om hvordan Europa League blev startet tilbage i 1971. Historien om hvordan den overtog en allerede eksisterende turnering, og hvilke hold, der spillede kan du finde gennem linket ovenover her.

 

Derudover er der en masse viden at hente omkring det famøse Europa League trofæ, som er lavet af nogle særligt fine materialer.

 

Samtidigt kan du også blive klogere på hvorfor Europa League er endt med at hedde netop Europa League.

Læs også denne gode artikel om stålspær til garage

Hvordan er ligaen opbygget

 

Siden fortæller om den særlige og en smule komplicerede opbygning af Europa League. For at man overhovedet kan kvalificere sig til Europa League er der forskellige kampe, der skal spilles.

 

Hvilke dit yndlings hold muligvis skal spille afhænger af om de har vundet deres national liga, og generelt hvordan de har spillet i egen liga, og hvor de er placeret i den nationale liga.

 

Der er fem kvalifikationsrunder, hvor der er nogle forskellige parametre, som spiller ind på hvem der skal møde hinanden, og hvem der har en kortere vej til trofæet end andre. Mere uddybende om alle kvalifikationsrunderne kan du læse om via linket øverst på siden.

 

Når alle kvalifikationskampene er spillet går de vindene hold videre til gruppespillet. Der er 48 hold med i gruppespillet, som spiller i fire puljer.

 

De to bedste hold fra hver gruppe går videre til en fase, hvor man ryger ud, så snart holdet taber sammenlagt efter en udekamp og en hjemmekamp. Udover de bedste holde fra gruppespillet er der også de otte bedste hold fra UEFA’s anden turnering Champions League.

 

Vinderne derfra spiller efterfølgende kvartfinaler og semifinaler, som vi kender det fra de fleste holdsportsgrene. Afslutningsvist kommer der selvfølgeligt den store Europa League finale.