Er du ny hundeejer, der har brug for at lette hverdagen en smule? Selvom livet med hund er berigende, kan det også gøres nemmere. Ofte findes de lette løsninger i nogle produkter, mange ikke ved findes. Ved hjælp af disse kan du gøre din hverdag med hund mere overskuelig, så der bliver mere tid til det sjove. 

  1. En elektrisk hundelem

Når man skal vælge en hundelem til sin hoveddør, kan der være mange overvejelser. For mange er sikkerhed en vigtig prioritet. Med en elektrisk hundelem kan din hund gå ind og ud som det passer den, uden at du går på kompromis med sikkerheden. En elektrisk hundelem fungerer nemlig sådan, at din hund bliver udstyret med en chip i halsbåndet der tillader den adgang ved hundelemmen, så det kun er den der kan få adgang. Nogle elektriske hundelemme kan programmeres, så de kan låses helt, eksempelvis om natten. De kan også programmeres til altid at være åbne, hvis der nu er andre hunde på besøg, der ikke har en chip. På den måde har du fuld kontrol med, hvordan din hundelem bruges. Elektriske hundelemme findes i flere størrelser, og kan derfor bruges til mange forskellige hunderacer. 

Et bredt sortiment af hundelemme kan findes her: hundelem.dk

  1. En labyrint-formet madskål

Selv noget så simpelt som din hunds madskål kan optimeres. Nogle madskåle er designet til at ligne en labyrint, så bunden af madskålen danner et snørklet spor. Ved at placere lidt foder eller en godbid i labyrinten, skal din hund bruge snuden til at skubbe det ud, før den kan spise. Denne måde at fodre på har flere fordele: for det første kræver det mere hjernekraft for hunden at bevæge foderet ud, hvilket kan være meget stimulerende. Hunden vil med denne metode spise langsommere, og kan derfor bedre opnå mæthedsfornemmelsen. Det er særligt godt til meget glubske hunde, der har tendens til at overspise. At fodre sin hund i et langsommere tempo, kan også være en mulighed for at have en rolig hyggestund om det pågældende måltid.

Læs også denne gode artikel om stålspær til garage

  1. Feromon-produkter

For hundeejere der døjer med ængstelige hunde, kan det være en løsning at gøre brug af et feromon-produkt, fx et halsbånd, diffuser eller spray. Disse produkter sender feromoner til hunden, der har en beroligende effekt. Feromonerne er ganske ufarlige, da de i mange produkter er en kopi af de signalstoffer der udskilles ved tæven når hvalpene skal dige. Feromonerne vækker en følelse af tryghed og ro hos hunden, og kan derfor både bruges til angste og vilde hunde. Mange benytter en feromon-diffuser til nytår, der i løbet af den hektiske og larmende aften sender feromonerne ud i hjemmet. Er man ejer til en hund der kun sjældent bliver ramt af angst, kan man nøjes med at have en feromonspray ved hånden. Feromon-halsbåndet kan være løsningen, hvis man skal til hundetræning og er nervøs for, hvordan ens hund vil reagere på andre hunde. Det kan berolige hunden under hele træningen, så man får mere ud af dagen og arrangementet.